TERRASSA: LA NOSTRA CIUTAT

Terrassa (antiga Egara) és  una ciutat  situada al Vallès Occidental, al peu del Parc Natural de Sant Llorenç,  a 30 minuts de Barcelona que amb una població de 215.000 habitants la converteix en la quarta ciutat més important de Catalunya. La història de la ciutat es remet al Neolític (5.000 anys a.c), la seva situació privilegiada la va fer ser uns dels nuclis principals del cristianisme a Catalunya, fet que reflecteixen les construccions de les esglésies de Sant Pere. Les construccions medievals a Terrassa encara romanen visibles en diferents construccions com La Torre del Castell Palau (s.XII) i el Castell Cartoixa de Vallparadís (s.XII). Terrassa  a mitjans del s. XIX es va convertir en una de les ciutats espanyoles capdavanteres de la Revolució industrial. El sector tèxtil, especialitzat en la indústria de la llana va impulsar moviments culturals com el noucentisme. Gràcies a la burgesia catalana Terrassa té un patrimoni industrial modernista que es manté en la actualitat. Destaquen entre moltes d’altres construccions modernistes la Masia Freixa, el Vapor Aymerich, el magatzem Farnés, L’antiga confiteria Vídua Carné, la casa Baumann, entre d’altres.

En l’actualitat Terrassa manté viu l’esperit modernista amb la seva Fira Modernista, el Museu Tèxtil i el Museu de la Ciència i Tècnica de Catalunya. En quan al música Terrassa s’ha convertit amb els anys en una de les capitals europees del Jazz i organitza cada any el Festival de Jazz de Terrassa.

Terrassa és una ciutat d’acollida i plena de tradicions on la cultura i la gastronomia formen part de la seva identitat.