QUI SOM ELS MINYONS DE TERRASSA?

Els Minyons de Terrassa vàrem fer la nostra presentació pública el dia 14 de juliol del 1979. Malgrat que a la nostra ciutat no hi havia una tradició castellera la colla va experimentar un important i ràpid progrés tècnic que ens ha portat a ocupar una posició capdavantera entre les més de setanta agrupacions que actualment existeixen.

La nostra trajectòria és inèdita en el món dels castells tant pel fet d’assolir en molt poc temps els castells de la màxima categoria, de nou i deu pisos, com per provocar una certa renovació tant a la tècnica com als cànons tradicionalment establerts. Així, vàrem ser els pioners en la incorporació plena de la dona als castells i vàrem enterrar les velles creences que deien que per ser un bon casteller, i arribar a assolir els grans castells, s’havia de tenir una formació d’anys, començant pels pisos alts i anar baixant progressivament (aquesta creença condemnava a qualsevol colla novella a un progrés molt lent).

La nostra colla és formada majoritàriament per gent jove, un grup humà unit per l’obra col·lectiva que representen els castells, una tasca d’equip on tothom té el seu lloc, qualsevol, sense distinció d’edat, sexe, condició física o social, pot arribar a ser un bon casteller, tan sols és necessari el desig de ser-ho i un assaig constant.